Home
Info
Geschiedenis...
Geografie...
Sociale Struktuur...
Heersende Klasse...
Toerisme...
Zaken Info...
Forum
Chat
Woordenlijst
Literatuur
Links
Lees Gastenboek
Teken Gastenboek

 

Please Make a Donation

A sister site ofBezoeker(s) aanwezigSI TOU TIMOU TUMOU TOU
( De Mens leeft om anderen te onderrichten )

Welkom
Site Wijzigingen
 

Welkom op The Minahasa web paginas.

Op deze paginas zul je veel informatie vinden over de Minahasa in Noord Sulawesi (de oude naam van Sulawesi is 'Celebes'), in Indonesia.
De Minahasa is een district binnen de provincie van het schiereiland van Noord Sulawesi, in Indonesia.

Misschien vraag je je af waarom wij hier het gezegde "SI TOU TIMOU TUMOU TOU" bezigen; in de Minahasa taal betekent het: "De Mens leeft om anderen te onderrichten".
Dit gezegde is het motto van de ware Minahasa afstammeling.

'Tou' is het Minahasa woord voor mens. 'Timou' betekent leven. 'Tumou' staat voor groeien, ontwikkelen, aandacht schenken en onderrichten.

Deze oude Minahasa levensfilosofie werd regelmatig door de reeds overleden Dr. G.S.S.J. Ratu-Langie (bekend als Dr. Sam Ratulangi, 1890-1949) aangehaald, Minahasa philosoof, onderrichter en een nationale held van Indonesia.

Het eiland Sulawesi, vroeger Celebes geheten ligt, in de vorm van een orchidee, in de parelen ketting van het Indonesisch archipel. Noord Sulawesi is een prachtig gebied in het noord oostelijke deel van Sulawesi, het bestrijkt een gebied van 27.515 vierkante km dat bestaat uit vier regios - Bolaang Mongondow, Gorontalo, Minahasa en de kleine eilanden van Sangihe en Talaud.
 


Lokatie van de Minahasa in Indonesië

Noord Sulawesi is ook beroemd om haar vruchtbare aarde die een tehuis vormen voor een gevarieerd planten en dieren leven, zowel op het vaste land als in zee. Bedekt door de groene bladeren van palmboom en kruidnagel plantages biedt het land tevens een grote variatie aan vruchten en groentes. De fauna omvat onder andere zeldzame dieren zoals de Maleo vogels, de Kuskus, de Babirusa (everzwijn), de Anoa (dwerg buffel) en de Tangkasii (Tarsius Spectrum).

Om deze diersoorten te behoeden voor uitsterven werd een natuur reservaat opgericht. Een verbazingwekkende zeetuin voorziet in uitstekende onderwater avonturen. De geweldige variatie aan panorama en de dagelijkse levensgewoonten van de lokale bevolking die hun unieke tradities getrouw blijven zullen de bezoeker zeer zeker boeien.

De Minahasa bewoners zijn Christenen en een van de meest westers georienteerde bevolkingsgroepen in Indonesië. Het is een zeer vriendelijk volk. Hun eerste kontakt met Europeanen was de aankomst van Spaanse en Portugese spijshandelaren. Echter pas toen de Nederlanders hun land betraden werden zij volledig Christenen. Nederlandse invloeden bloeiden op en onderdrukten de bestaande tradities. De naam "Minahasa" refereert aan de confederatie van stammen en bestaande monumenten zijn getuige van het systeem van stammen en clans uit de oudheid.

Noord Sulawesi is een van Indonesiës rijkste producenten van kokosnoten, kruidnagelen en nootmuskaat, die alle bijdragen aan haar natuurlijke rijkdom.


Het wapen van de Minahasa bevat een uil aangezien de uil het symbool is voor wijsheid, met scherpe ogen en een kop die 360 graden kan draaien, en het dier waarschuwt eveneens mensen in geval van gevaar.
De mensen uit de Minahasa vinden de uilen zeer wijs. Zij noemen de uil 'Burung Manguni'. Elke keer als iemand wil reizen luistert die eerst naar de uilen. De uilen maken twee soorten geluiden; het eerst soort geluid betekent dat het veilig is om te vertrekken, en het tweede soort geluid betekent dat het beter is om thuis te blijven. De Minahasers, mensen rondom Manado, vatten die waarschuwingen ernstig op. Ze blijven thuis als Manguni dat zegt.
(bron: Alex van Poppel via http://www.controverscial.com)� 2004 by Roderick. All rights reserved. write comments to: