Home
Info
Geschiedenis...
Geografie...
Sociale Struktuur...
Heersende Klasse...
Toerisme...
Zaken Info...
Forum
Chat
Woordenlijst
Literatuur
Links
Lees Gastenboek
Teken Gastenboek

Help ons met een donatie bijdrage

Home >>Sociale Struktuur >>Minahasa Schrift

Minahasa Schrift

Basis InformatieHet oude Minahasa schrift is Ideogramatisch* en de datum van haar origine is onbekend. Het schrift is horizontaal van links naar rechts.
(Ideogramatisch: Beeld of symbool dat een wezen, een voorwerp of een idee uitbeeldt, maar met een vaste scriptie of zinnen. Bijvoorbeeld, Chinees schrift is ideogramatisch).

"Minahasa" is een woord dat staat voor "confederatie" of ook "land dat zich heeft gevormd door een samengaan van verscheidene gebieden". De Minahasas zijn een etnische groep die verblijven in het noordoostelijke deel van Celebes en bestaat uit 8 stammen.

In tegenstelling tot andere etnische groepen van Celebes, die Muslim zijn, zijn de Minahasas Christenen. Hoewel er zeer weinig ongeletterd zijn worden de Minahasas "tolfuros" genoemd, wat betekent "half-wild" of "wild". Zij spreken een maleis dialect, maar zij zijn fysiek anders dan de overige stammen op het eiland; volgens enkelen hebben zij Japanse kenmerken. Volgens deze verhalen zijn zij uit het noorden naar het eiland geemigreerd.

Er is heel weinig bekend over het Minahasa schrift. Er zijn alleen twee bladzijden (zie afbeelding boven) gepubliceerd van een Minahasa manuscript.

Bron: http://www.proel.org/

 


2004 by Roderick. All rights reserved.write comments to: