Home
Info
Geschiedenis...
Geografie...
Sociale Struktuur...
Heersende Klasse...
Toerisme...
Zaken Info...
Forum
Chat
Woordenlijst
Literatuur
Links
Lees Gastenboek
Teken Gastenboek

Help ons met een donatie bijdrage

Home >>Profielen >>Harry Kawilarang

Profiel: Harry Kawilarang


Harry Kawilarang

(Auteur van het boek: "Quotations on Terrorism")

Harry Alexander Kawilarang werd in Tondano, Noord Sulawesi, geboren op September 27th 1944. Zijn carriere als journalist begon hij als aktief lid van Indonesië's Studenten Journalisten Associatie (Ikatan Pers Mahasiswa Indonesia, IPMI), terwijl hij terzelfder tijd studeerde op de Publiciteits Faculteit van de Prof. Moestopo Universiteit in Jakarta in 1965. Hij was tevens een aktivist bij de Studenten Beweging gedurende de "Stille Revulutie" in 1966 bij het omverwerpen van het Indonesische Oude Orde Regime. Harry ging naar Europa en studeerde pers fotografie en journalistiek in Amsterdam, Nederland in 1966. Hij vervolgde het jaar daarop zijn studie in Hamburg en Berlijn. Gedurende zijn studenten jaren in Europa werd hij door het Indonesische studentenblad, KAMI aangewezen als correspondent in Europa in 1966-68.

Na de voltooing van zijn studies in Europa in twee jaren, begon hij zijn carriere als photo-reporter bij de krant Utusan Malaysia, in Kuala Lumpur, Malaysia, in 1968 gedurende een jaar. Hij verbreedde zijn ervarin in de journalistiek en werd free-lance oorlogsfotograaf en werkte als een stringer voor verscheidene media en nieuwsagentschappen en versloeg de Vietnam Oorlog (1969-70). Na drie jaar avonturieren in Zuid-Oost Azië, keerde Harry in 1971naar Indonesië terug en begon als fotojournalist bij het dagblad Indonesia Raya (1971-1972), het dagblad Sinar Harapan (1973-1980), het tweewekelijks blad Mutiara (1980-1986), de TSM (Teknology Strategy & Militer) maandelijks militair blad (1987-1993) en het dagblad Suara Pembaruan (1991-2001).

Harry heeft min of meer zichzelf onderricht, zit vol initiatieven bij het creeeren van zijn identiteit, niet slechts als fotojournalist, maar tevens als aktief schrijver. Niet alleen trekken zijn fotos de aandacht, maar hij heeft ook een grote schare lezers als reizend schrijver van hoofdverhalen. Zijn Oost-Timor verhaal was onder de bekendste "scoop" verhalen in zijn carriere, waar hij de eerste journalist was die Dili binnenkwam, twee dagen nadat de diktatorschap in Portugal was omvergegooid door de "Bloemen Revolutie" in Lissabon eind April 1974. Sedertdien heeft hij twee banen, als fotograaf zowel als schrijver, over reizen, de natuur, sociale economie, geschiedenis, politiek, algemene verhalen, enz.

Harry werd aktiever en bekend als schrijver die zich specialiseerde in internationale relaties en militaire aangelegenheden vanaf begin 1980 en werd aangesteld als foreign desk editor voor de TSM (Teknologi Strategi & Militer), het eerste Indonesische militaire maandblad dat in 1987 werd opgericht. Dit medium gaf hem de kans om zijn interesse te verbreden, hij volgde vele militaire instituten in het buitenland, verscheidene internationale seminars en ontmoette prominente personen die bekend zijn in militaire aangelegenheden. Het resultaat van deze ervaringen gaven hem het idee om vanaf 1980 gezegden te verzamelen en te ordenen, spreuken, wijsheden en belangrijke militair historische gebeurtenissen. Al deze bronnen verkreeg hij door het lezen van boeken, kranten, bladen, het volgen van seminars, interviews en van mondelinge gesprekken met vele prominente persoonlijkheden uit de 120 landen die hij heeft bezocht.

Harry is gepensioneerd als senior editor van Suara Pembaruan, het Indonesisch dagblad, sinds 2001, maar zijn toewijding als fotoreporter, fotojournalist, buitenlands correspondent tot senior editor, heeft zijn ervaring verrijkt. Tegenwoordig is Harry Kawilarang een aktief boekschrijver over politiek, militaire en internationale relaties.

 


2004 by Roderick. All rights reserved.write comments to: